Kepez Devlet Hastanesinde Bir İlk
10 Şubat 2022

Kepez Devlet Hastanesinde ilk kez laparoskopik histerektomi ameliyatı (kapalı teknikle rahim alma)  gerçekleştirildi..

Aşırı ve düzensiz adet kanaması şikâyeti ile hastaneye başvuran hastaya yapılan muayene sonucu laparoskopik histerektomi ameliyatı yapılmasına karar verildi. Kepez Devlet Hastanesinde ilk kez uygulanan laparoskopik histerektomi ameliyatı hakkında bilgi veren Op. Dr. Selim Karataş “Kapalı (Laparoskopik) ameliyatların klasik açık ameliyata göre en önemli avantajının ameliyat sonrası iyileşmenin açık ameliyatlara göre daha erken olmasıdır” dedi. Karataş, “Bu ameliyat tekniği ile yara yeri enfeksiyon sıklığı azalıyor. Aynı zamanda hasta konforu açısından çok önemsediğimiz ağrı şikâyeti de ciddi oranda ortadan kalkıyor. Hastalarımızı daha erken taburcu edebiliyoruz. Bir diğer konu da cerrahi kesinin olmamasıdır” ifadelerini kullandı.

Başarılı geçen ameliyat ile kısa sürede sağlığına kavuşan hasta S.A., kendisini ziyaret eden Başhekim Op. Dr. Ramazan Gürkan’a ve tüm ameliyat ekibine teşekkür etti.

kepez devlet hastanesi.png