ANTALYA KEPEZ DEVLET HASTANESİNDE PEMBE KOD TATBİKATI
10 Şubat 2022

Antalya Kepez Devlet Hastanesi’nde Hastane Başhekimi Op.Dr. Ramazan GÜRKAN liderliğinde Hastane Üst Yönetimi ve Kalite Yönetim Birimi’nin katkılarıyla ’pembe kod’ tatbikatı yapıldı. Senaryo gereği,

Kadın Doğum Servisinde yatmakta olan yeni doğum yapmış hastanın, yeni doğan bebeği bir hastane görevlisi tarafından kaçırıldı.

• Servis hemşiresi Pembe Kod verip, Hasta ve yakınını sakinleştirdi, destek oldu.

Pembe kod çağrısını alır almaz, güvenlik görevlileri tarafından hastanenin tüm kapıları kapatıldı, giriş çıkış kontrol altına alındı, hastane polisi olay yerine intikal etti,                      güvenlik kameralarından şüpheli kişiler izlendi.

• Bebeği kaçıran sözde zanlı hastanede zemin katta güvenlik personeli tarafından alınan önlemler sonucunda kısa sürede yakalanarak etkisiz hale getirildi.

Gerçeğini aratmayan tatbikatta, bebeğine kavuşan anne mutluluk gözyaşlarına boğuldu.

• Hastane Başhekimi Op.Dr. Ramazan GÜRKAN tatbikatın gerçekçiliğini ve  Pembe Kod tatbikatının (Çocuk kaçırılması) hastane personelinin nasıl davranacağının pekiştirildiği önemli bir tatbikat olduğunu vurgulayarak,  Güvenlik personeli ve Kadın Doğum Servisi çalışanlarına teşekkürlerini dile getirdi.

1.jpeg
2.jpeg