Kepez Devlet Hastanesinde Yangın Tatbikatı
23 Ekim 2019

2019 Yih hastane afet ve acil durum plani kapsaminda, Antalya Kepez Devlet Hastanesi'nde saha tatbikatı gerçekleştirildi.

Antalya İl Sağlık MüdürlüğüAcil Sağlık Hizmetleri Başkanlığına bağlıAfet ve UMKE Biriminin gözlemci olarak katıldığıtatbikatta hastane koridorlarinda hareketii dakikalar yaşandı. Hastane Afet Plan Hazirlama Komisyonunda bulunan Hastane Yöneticilerinin, Saha Koruma,arama-Kurtarma,yangma müdahale ve Tahliye Ekiplerinin tamaminin aktif katılımıile tatbikat öncesi hazırlanan senaryo gerçekleştirildi. İtfaiye Müdürlüğü iş birliği ile yapılan tatbikatta senaryo gereği yoğun bakımda tedavi gören hastalar ve servis hastalan tahliye edildi.Yine su baskınıve tahliyesi de tatbikatta yer aldi.

Başhekim Uzman Doktor RAMAZAN GÜRKAN hastanemizin kaiser risk analizine göre en fazla risk altında olduğu yıldırım düşmesi,su baskınıve yangin gibi biz dizi afet içeren senaryo doğrultusunda ,olasıyangin vb afet durumlannda krize müdahale yönteminin nasıl yapılacağı,tahliye kurallarıve tahliye triajinin nasıl uygulanması gerektiği ile afet öncesi hazırlık ve zarar azaltma çalışmaları tatbik edildiğini belirtti.hastanemizin dış yardım almadan 72 saat boyunca kendi imkanlanyla sağlık hizmetinin devamlılığının sağlanması,büyük ölçekli olasıbir afet durumunda iletişim ağının çökmesi ile birlikte hastanemizde mahsur kalan vatandaşlarımızın tahliyelerinin kendi üçUMKE ekibimizce nasil yapılacağıda tatbik edilmiş oldu. Hastanede çıkabilecek olasıbir yangına karşı hazır olunmasinin da bir provası yapılmış oldu.Tatbikat için bütün teknik önlemlerin alındığını, çalışanların düzenli aralıklarla eğitildiğini belirten başhekim GÜRKAN tatbikatın başarıyla gerçekleştirildiğini söyleyerek tüm aşamalarında görev alan herkese teşekkür etti.

Dr. RAMAZAN GÜRKAN

Hastane Başhekimi