Ağız ve Diş Hastalıkları Birimi

Birimin Adı

Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği

Yapılan Özellikli İşlemler

Engelli bireyler özel bakım ihtiyacı olan ve ağız hastalıkları açısından yüksek risk altında olan kişilerdir. İster zihinsel ister bedensel anlamda olsun bu tür engeller kişisel bakıma engel olabildiği gibi diş bakımına da engel olmaktadır. Bu nedenlepoliklinik odalarından biri öncelikli olarak engelli hastalarımızın tedavisi için ayrılmıştır. Zihinsel engelli hastaların (down sendromu ,dikkat eksikliği , hiperaktivite, otizm, doğumsal bir takım sendromlar , serebral palsi vb . ) diş tedavileri oldukça zordur. Hastalarla kooperasyon sağlamak güç olduğu için istenilen tedavi çoğu zaman başlayamamaktadır.( Hastanın ağzını açık tutmasını sağlamak mümkün olmuyor ) Poliklinik bünyesinde , anestezi ekibimizle beraber zihinsel engelli hastalara sedo – analzeji uygulayacağımız , tedavi vereceğimiz ve sonrasında takibini yapacağımız iki yataktan oluşan bir derlenme odası da mevcuttur.

Hizmet Verilen Hasta Grupları

MHRS üzerinden randevu alan tüm hastalar , Engelli Hastalar

Birim Tanıtımı

Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniğimiz altı diş hekimi ,iki kadrolu bir geçici görevlendirmeli toplam üç ağız ve diş sağlığı teknikeri ,bir hemşire ,bir ebe, iki klinik destek ve iki sekreter kadrosu ile hizmet vermektedir. Polikliniğimizde uygulanana işlemler arasında Dolgu (çürük tedavisi) , Kanal Tedavisi , Çekim ,Diş Taşı Temizliği ,Diş Beyazlatma , Kaplama ,Hareketli Protez , Gece Plağı ,Panaromik Röntgen Çekimi bulunmaktadır.