TEV Kamile Cephanecioğlu Palyatif Bakım Kliniği Ek Hizmet Binası
24 Temmuz 2024

Kamile Cephanecioğlu

PALYATİF BAKIM POLİTİKASI

1.Hastanemizde Palyatif Bakım politikasının temel amacı yaşamı tehdit eden hastalığa bağlı olarak ortaya çıkan semptomların ve yandaş sorunların erken ve kapsamlı bir biçimde tanımlanarak önlenmesi, azaltılması hasta ve hasta yakını fiziksel, psikolojik, sosyal ve manevi gereksinimlerin karşılanmasına yönelik uygulamalarda bulunulmasıdır.

2.Hasta ve yakının bakım sürecinde destekleyici ilkeler;

·        Terminal dönemdeki bakım ile ilgili bilgiler hasta ailesine açıklanır.

·        Bakım komplikasyonlarının oluşmaması için hasta bakımı ile ilgilenen kişilere gerekli eğitimler verilir

·        Ailenin mümkün olduğu kadar hasta bakımına katılması sağlanır.

·        Hastanın geçireceği evreler, psikolojisi ve sağlığı hasta yakınlarına açık üslupla anlatılarak, aile ve hastanın görüşü doğrultusunda bakım planı geliştirilir.

·        Hasta ailesine bilgi verilirken tıbbi terimlerden uzak, açık ve anlaşılır bir dil kullanılır. Hastanın şikâyetlerinin giderildiği bakımının en iyi şekilde yapıldığı hakkında onlara güvence verilir.

·        Hasta yakınlarına belli aralıklarla zaman ayırılarak, onların bakım konusunda motivasyonunu destekleyici organizasyonlar planlanır. Gerekirse refakatçi değişimi tavsiye edilir.

3.Hastalık seyri boyunca Palyatif Bakım hizmetinin sürekliliğini destekleyici ilkeler;

·        Hastada görülebilecek semptomların yönetilmesi sağlanır.

·        Palyatif bakım evrelerinin nasıl yönetilmesi gerektiğine dair bireyin ve ailesinin öğrenme sürecine katkıda bulunulur.

·        Terminal dönem sürecinde olan hastaların yaşam kalitesinin arttırılmasına, ağrı ve diğer sağlık sorunlarının azaltılmasına yönelik uygulamalar yapılır.

·        Kişisel, kültürel ve dinsel değerlere, inançlara ve alışkanlıklara duyarlı kalarak bakım verilmesi sağlanır.

·        Bireyin mümkün olduğunca bağımsızlığını sürdürmesine imkân tanınır.

·        Hastanın yaşam sonunu barışçıl, saygıdeğer ve itibarlı bir şekilde geçirmesi sağlanır.

4.Hastanemizde Palyatif bakım kliniğimize başvuran hasta ve hasta yakınlarına yatıştan taburculuğa ve evde bakıma kadar uzanan tüm süreçlerde danışmanlık hizmeti verilmektedir.

5.
Palyatif bakım kliniğimize genel hasta kabul ilkeleri;

·        Yatağa bağımlı ve Küratif tedavisi olmayan,

·        Fiziksel ve emosyonel semptomların kontrol edilmesinde güçlük yaşayan ve başkasının desteğine ihtiyacı olan hastalar, palyatif bakım sorumlu hekimi tarafından değerlendirilir ve hastanede yatırılarak bakım verilmesinin yararlı olacağına karar verilen hastaların yatışı yapılır.

·        Kliniğimizde hasta ve hasta yakınlarına multidisipliner bakış açısıyla hizmet sunulmaktadır.

Adres : Gazi Mah. Vali Recep Yazıcıoğlu Cad. No :7 Kepez /ANTALYA
Tel : 0-242-3254541
Faks:  0242 339 28 00
E-Mail (KEP) Adresi :  kepezdh@hs01.kep.tr