Hasta ve Yakınlarının Uyması Gereken Kurallar
29 Aralık 2022

Hasta ve Yakınlarının Uyması Gereken Kurallar

1- Hastanemizde Covid 19 Pandemi nedeniyle ziyaretçi kısıtlaması yapılmakta olup, hasta ziyaretine izin verilen ziyaretçiler Covid 19 Pandemi kurallarına uygun olarak hasta ziyaretinde bulunabilirler, (mümkün mertebe az sayıda kişi ile hasta ziyareti gerçekleştirilir.)

2- Hasta ve yakınları, sağlık kurumu tarafından belirlenen kural ve uygulamalara uymalı, yapılan uyarıları dinlemeli, diğer hastaların şikayet ve rahatsızlığına sebep olacak davranışlarda bulunmamalıdır.

3- Hasta, diğer hastalar ile hastane personelinin haklarını dikkate almalıdır.

4- Hasta randevuya vaktinde gelmeli veya aksi takdirde randevuya gelemeyeceğini bildirmelidir. Randevuya saatinde gelinmesi hastane işleyişini hızlandıracaktır.

5- Tedavi ve tedavi düzenini etkileyecek tüm klinik kurallara uyulmalı, hastanın hekimi tarafından önerilmeyen ilaç, gıda, vb. hastaya verilmemelidir.

6- Tedavi sürecinde hastalığın iyileştirilmesi adına verilen ilaçlar hakkında tam bilgi alınmalı ve ilaçlar hakkında anlaşılmayan şeyler varsa bunlar kesinlikle doktora sorulmalıdır.

7- Hastaneye ait eşyalar temiz ve düzenli kullanılmalı, hastane dışına çıkarılmamalıdır.

8- Tıbbi gereksinim ve hastane idaresinin izin verdiği haller dışında (traş makinesi v.b.) yanıcı, yakıcı, parlayıcı madde bulundurulmamalı, elektrikli alet kullanmamalıdır.

9- Çeşitli nedenlerden dolayı hastanede bulunan malzemelere zarar verildiyse malzemelerin masrafları karşılanmalıdır.

10- Hastane içinde sessiz olunmalıdır.

11- Hasta, sağlık kurumu içindeki hastaları tehlikeye sokan, gürültü ve ziyaretçi sayısının fazlalığı gibi durumlarda sağlık kurumu yönetiminin alacağı tedbirlere uymalıdır.

12- Hasta yakınları Refakatçi Politikasına, Ziyaretçi Kurallarına ve fiziksel veya sözlü saldırıda bulunma, sigara vb. yasak maddeleri kullanma gibi diğer kurallara uymalıdır.

13- Hasta odasına giriş ve çıkışta el hijyeni (el yıkama veya hasta odalarında bulunan el antiseptik solüsyonlarını kullanma) sağlanmalıdır.

HASTANIZIN VE SİZLERİN SAĞLIĞINI DÜŞÜNEREK ALDIĞIMIZ BU TEDBİRLER KONUSUNDA BİZİMLE İŞBİRLİĞİ YAPTIĞINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZ.

BAŞHEKİM